Om os

Rungsted Gospel er et relativt lille kor. Vi synger gospel med liv og sjæl fra et bredt repertoire og vi er i kontakt med publikum på en meget nærværende måde.
Vi byder blandt andet på swingende og medrivende gospelnumre, så publikum har svært ved at sidde stille og vi inviterer altid publikum til at være en del af koncerten, om det blot er med en rockende fod eller stående dans.
Rungsted Gospel er et amatørkor, hvor der bliver kælet for detaljen, både i de heftige uptempo numre og i de stille ballader.
Koret ledes af Susanne, der er en erfaren dirigent og professionel sanger og performer. Sammen med koret ved hun, hvad der skal til, for at få publikum til at få en uforglemmelig oplevelse.

KORLEDER

Susanne Wiik Kalvåg

Susanne Wiik KalvågTil at lede koret, har vi en af landets absolut bedste og mest rutinerede gospelinstruktører.

Susanne begyndte sin sangkarriere i Danmarks Radios pigekor 12 år gammel og har siden sunget gospel, jazz, pop, soul, blues og klassisk. Susanne er, med sin søster, Anette, kendt fra den Internationalt lancerede popgruppe, Kiwi & Tess, som hittede i Europa i 80’erne. Deres hit blev remixet og produceret af Stock, Aitken and Waterman (producerne bag Rick Astley og Kylie Minogue).

Suaanne var dirigent i 5 år af gospelkoret, “Unity”, som blev dannet af radio/TV manden Georg Julin. Derudover dirigerede hun Witnessing koret i 10 år. Nu er Susanne dirigent for Rungsted Gospel, 3000Gospel og er derudover solist i Gospel Sisters. Susanne er/har været gæstesolist i Svenska Jazzbandet på deres Østen tunéer over en 10 års periode. Desuden laver hun team building med gospelsang som tema. I Disneyfllmen, Herkules, var Susanne Instruktør for gospelsangerne i fllmen og lagde selv stemme til en af gospelmusene. 

PIANIST

Martin Nilsson

Til at akkompagnere os, har vi pianist Martin Bjørn der er uddannet fra det kgl. Danske Musikkonservatorium.

“Flygelet må overgive sig, når Martin spiller løs på det, og energien synes at tage nye højder, sang for sang”, sagde en god ven af Martin, bassist Peter Brandt. Han elsker gnist, indlevelse og det melodiøse. Han inspirerer med sin person og musikalitet publikum til at lade sig drage med ind i musikkens verden.

Martin lever som professionel musiker, dels i en række gospel sammenhænge, dels som underviser, men også som kunstnerisk udøver, hvor han berører jazzens verden. 

Martin er vokset op med masser af sange, instrumenter, musikalsk kirke miljø, børnekor og gospel musikkens budskab, som en rød tråd op gennem hele livet.

Vores historie

Før Rungsted Gospel blev til Rungsted Gospel, var vi et nystartet rytmisk kor under LOF Øresund.

I januar 2006 stod vi uden dirigent, og Susanne Wiik Kalvåg dukkede op som en frelsende engel. Hun gjorde det klart fra starten, at hun var en ”gospelpige”, og at hun var GOD til det. Dermed blev grundstenene til Rungsted Gospel lagt.

Vi fik hurtigt nogle gode gospelsange på plads og kunne slutte sæsonen af med at deltage i en af Café-kirkens lørdagsgudstjenester (www.cafekirken.dk). Her tog vi de første spæde gospelskridt overfor et meget imødekommende publikum og gav den max gas. 

Siden er vi blevet rigtig dygtige og arbejder intenst på hele tiden at udvikle os. Vi kæler for detaljerne, for udtalen, for variationerne, for det rytmiske og ikke mindst for korets og den enkelte sangers udtryk.

Gospel er ikke blot fantastisk musik at høre på, det er også fantastisk musik at synge. Den energi og glæde, vi kan mærke når vi synger, vil vi meget gerne dele ud af, så vi arbejder til stadighed på, at der også bliver noget for publikum at se på.

Vi optræder nu flittigt både med vores eget repertoire og som backing for blandt andet Gospel Sisters (www.gospelsisters.dk).

Vi har sunget til kirkelig vielse/brylllup,  til fødselsdage, været med til at varme publikum op ved Hanne Boel koncert på Fredtoften i Fredensborg, været en del af Gospel Kirchen Tag i Hannover 2008, deltaget i diverse workshops, optrådt ved kulturnætter, deltaget i Tivoli Gospel Festival, samt holdt egne koncerter – fx. på Kulturværtet i Helsingør, Nivå Teater, Egedal kirke og Hørsholm kirke.

Vores gospelrepertoire er efterhånden både bredt og alsidigt. Fra at starte med enkle gospelarrangementer, synger vi nu også svære sange og arrangementer med op til 7 stemmer.